Onze club

Schietsportvereniging Het Blauwe Meer is een gezellige toch serieuze schietvereniging en bevindt zich in het Sportcentrum 't Blauwe Meer onder in de schietruimte welke door ons wordt gehuurd van de eigenaar van het sportcentrum. We hebben de mogelijkheid hier te schieten met licht en zwaar kaliber. Ook luchtpistool en luchtgeweer behoort tot de mogelijkheden. We hebben een ruim assortiment aan verenigings-wapens in ons bezit.

Geschiedenis

Het Blauwe Meer is op 13 april in 1982 opgericht door een aantal enthousiaste schietsport beoefenaars. Met de bouw van een Douane trainingsbaan in 1982 werd het mogelijk om op een professionele schietbaan de schietsport te beoefenen. De vereniging had in het begin zo'n 15 à 20 leden.
In de loop der jaren zijn er door Het Blauwe Meer meerdere nationale en internationale schietwedstrijden in verschillende disciplines georganiseerd. Kampioenschappen in de disciplines Historische wapens, zwartkruit wapens als ook de meer reguliere wapens zijn gehouden.
Sinds 1991 beschikt de vereniging ook over een eigen duel installatie en falling plate installatie. Door de aanwezigheid van deze beide installaties is het mogelijk om verschillende disciplines op dezelfde baan te beoefenen.